Overmij Linksplaatsen

Mijn naam is Marian Verhoeven. Ik ben getrouwd met mijn lieve man en wij hebben samen twee kinderen en een hond.

Ik werk sinds 2008 als verpleegkundige op de Intensive Care-afdeling. Daarvoor heb ik eerst 8 jaar als ziekenverzorgende gewerkt in verpleeghuis Madeleine en vervolgens als verpleegkundige in het Maasziekenhuis te Boxmeer.

Naast mijn werk als IC-verpleegkundige ben ik advisor bewegingsstimulatie in de zorg. Mijn werk als verpleegkundige is de eerste inspiratie geweest voor mijn praktijk “Pluim Voor Je Hart”.

Heartmath als inspiratiebron

Ik werk momenteel op de afdeling IC-ontwenning van de beademing, die we in 2016 met ons team hebben opgezet. Het is een unieke gespecialiseerde IC-afdeling voor diagnostiek en behandeling. Hier worden patiënten uit alle ziekenhuizen naartoe gestuurd, waarbij men moeilijk verder komt. We werken met een bijzonder toegewijd team. Ik sta hier dagelijks aan het bed om onze patiënten te verzorgen, te begeleiden, te trainen en te motiveren. Hier kom ik continu in aanraking met diverse gezondheidsproblemen. Echter heb ik ervaren dat angst juist hetgeen is waar het merendeel echt mee te kampen heeft. Door verder onderzoek te doen, ben ik bij Heartmath terechtgekomen. Hier heb ik kennisgemaakt met de apparatuur, wat mij enthousiasmeerde om zelf de opleiding tot Heartmath-therapeut te gaan volgen. Dit proces heeft mij als zorgprofessional veel innerlijke rust gebracht, waardoor ik nog beter voor onze mensen kan zorgen.

 

Waarom Pluim Voor Je Hart

Mede door de Corona-crisis die in maart 2020 zijn intrede in Nederland deed, ben ik nog meer gaan nadenken over hoe ik juist door mijn expertise en ervaring als IC-verpleegkundige meer mensen zou kunnen ondersteunen. Ik werk met mensen die kampen met angstgevoelens en zie dat hun naasten zich zorgen maken. Ook zie en hoor ik dat veel (oud-)patiënten en hun naasten last hebben van het Post-Intensive Care Syndroom, zelfs nog jaren later na de opname. Omdat ik weet wat men zowel voor als tijdens en na een ziekenhuisopname aan problematiek kan verwachten, wat heel divers is, weet ik dat een goede hartcoherentie kan helpen om angstgevoelen en zorgen weg te nemen. Door hart, lichaam en hoofd in harmonie samen te laten werken, kunnen mijns inziens velen zorgen voor een betere veerkracht, wat de algehele gezondheid ten goede komt.

Voorheen dacht ik dat alles vanuit mijn hersenen werd aangestuurd. Nu weet en ervaar ik dat, sinds ik beter voor mijn hart zorg, ik veel beter in balans ben. Ik zit beter in mijn vel en voel mij fit en vitaal. Een pluim voor mijn eigen hart dus. En dat gun ik iedereen.