Print

Graag hoor ik jouw verhaal en kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen/doelen en mogelijkheden. Na het oriënterende gesprek beslis je volgens welk Pluim Voor Je Hart pakket we samen aan de slag gaan. We starten met een vragenlijst en een gezondheids-/stressmeting om te bepalen waar je op dat moment staat. Op basis daarvan wordt jouw persoonlijke traject ingezet. Daarbij is het mogelijk om de training samen met kind of partner te doorlopen. De training kan in mijn praktijk plaatsvinden of naar wens op locatie bij jou thuis of elders.

De training

Tijdens de Pluim Voor Je Hart sessies leer je via Heartmath-technieken en ademhalingsoefeningen het hartritme te beïnvloeden, zodat het uit de overlevingsstand gaat en kan opereren in de veilige modus. Op dat moment communiceert het hart aan het brein dat alles veilig is en ontstaat er evenwicht in ons brein en zenuwstelsel. Biofeedbackapparatuur geeft je letterlijk een beeld van dit proces, zodat je inzicht krijgt in jouw stressniveau. Buiten de sessies om train je op basis van het werkboek “Versterk je veerkracht” zelfstandig wat je tijdens de sessies hebt geleerd. Met behulp van een oorsensor kan je thuis zelf oefenen en jouw hartritme monitoren. Wanneer je tussentijds ergens tegenaan loopt, ben ik er voor je en mag je altijd contact met mij opnemen, zodat je weer verder kunt.

 

De afronding

We eindigen de training met een vragenlijst en stressmeting en leggen die naast de gegevens die we in de start van de training hebben verzameld.

Zo kan je jouw eigen progressie zien. Na de training van Pluim Voor Je Hart ervaar je meer kalmte en dankbaarheid en kan je bewuster omgaan met stress.Je leert om rustiger te reageren op situaties die in meerdere of mindere mate stress kunnen veroorzaken. Als je toch stress ervaart of overprikkeld bent, kan je snel terugkeren naar een staat van balans door op je ademhaling te letten.

Nazorg

Na afronding van de trainingssessies ga je zelfstandig aan de slag met de geleerde methoden, zodat alles op een dieper niveau kan integreren in jouw alledaagse leven. Twee maanden na de laatste sessie houden we een evaluatiegesprek om te kijken hoe het met de implementatie van de training in jouw leven gaat. Als de wens bestaat om later nog eens samen te komen, bijvoorbeeld om te oefenen, een gezondheidsmeting te doen of simpelweg technieken up-to-date te houden, dan is dat altijd bespreekbaar.