Voorwie boven

Pluim Voor Je Hart is een training voor iedereen die meer ontspanning, focus en vitaliteit wil ervaren en minder stress en angst. Je kan denken aan mensen die te maken hebben met een verhoogde werkdruk, mensen die fysieke en/of mentale klachten ervaren, zorgverleners die meer innerlijke rust zoeken om hun taak beter te kunnen vervullen, kinderen en volwassenen met angststoornissen en concentratieproblemen, en mensen die steun zoeken voorafgaand aan of na een operatie of ziekenhuisopname. De training is geschikt voor mensen zoals jij en ik, die door innerlijke rust de kwaliteit van ons leven willen verbeteren, ongeacht de situatie waar wij ons in bevinden.

Bij gezondheidsproblemen

Een goede gezondheid is de basis voor een vitaal leven. Heb je te kampen met gezondheidsklachten, zoals een hoge bloeddruk, verstoorde bloedsuikerspiegel, verhoogd cholesterol, vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, overgewicht, dan kan Pluim Voor Je Hart jou helpen om deze klachten te verminderen door de balans tussen je hart, hoofd en lichaam te herstellen.

 

Bij ziekenhuis gerelateerde uitdagingen

Er kan bezorgdheid en angst worden ervaren als je een operatie of ziekenhuisopname moet ondergaan. Denk verder aan uitbehandelde mensen die chronische pijn hebben of mensen die lijden aan Post-Intensive Care Syndroom. Na een Intensive Care opname en na revalidatie kunnen diverse klachten ontstaan, zoals angst, pijn, cognitieve problemen en bezorgdheid. 

Mantelzorgers die een andere rol hebben gekregen kunnen eveneens bezorgd zijn. Pluim Voor Je Hart kan ondersteuning bieden bij het verminderen van dit soort ziekenhuis gerelateerde klachten, waardoor dergelijke processen met een diepere innerlijke rust kunnen worden aangegaan.

 

Voor zorgverleners

Zorg verlenen aan een ander gaat gepaard met het dragen van een bepaalde mate van verantwoordelijkheid voor die ander. Je kunt denken aan het werk van verpleegkundigen, artsen, managers, leerkrachten, piloten, politie- en defensiemedewerkers, verzorgers van gedragsproblematiek en verleners van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Met Pluim Voor Je Hart leer je om je eigen innerlijke rust te bewaken. Hierdoor verbeter je de verbinding met en compassie voor jezelf en anderen. Je bent hierdoor in staat warmere zorg te bieden.

Voorwie kinderen

Voor Kinderen

In onze huidige maatschappij kunnen kinderen veelvuldig blootgesteld worden aan stressvolle situaties die zij vaak niet goed kunnen verwerken. Dit kan negatieve effecten hebben op het kind zelf en zijn of haar omgeving. De ondersteuning van Pluim Voor Je Hart is geschikt voor kinderen met onder andere faalangst, angsten in het algemeen, woedeaanvallen en AD(H)D. Op speelse wijze leert een kind hoe het zichzelf tot rust kan brengen, waardoor het de ruimte krijgt om te groeien en ontwikkelen.

Voor bedrijven

Het managen van stress heeft gunstige effecten op het ziekteverzuim en de productiviteit van de medewerkers van een bedrijf of organisatie. Pluim Voor Je Hart leert personeelsleden hoe zij focus kunnen houden bij het verrichten van hun werkzaamheden, waardoor zij in staat zijn om betere keuzes te maken. Door meer innerlijke rust te ervaren, verbetert de concentratie en communicatie en kunnen creatieve processen beter stromen. De training is bovendien geschikt als preventief middel tegen burn-out. 

Mocht je twijfelen of Pluim Voor Je Hart voor jou is, neem dan gerust contact met mij op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.